Най-добрият български тенисист напусна турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след

...
Най-добрият български тенисист напусна турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след
Коментари Харесай

Контузия отказа Григор Димитров на старта на Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист  напусна шампионата от Големия шлем Ролан Гарос, откакто се отхвърли по време на дуела против американеца Маркос Гирон. Хасковлията водеше с 6:2, 6:4, 5:1 и имаше два мачбола, само че травма в гърба тотално промени играта му и развоя на срещата.
Това е същата контузия в гърба, която се оказа решаваща на Откритото състезание на Австралия при започване на годината, когато загуби от Карацев. Тя ставаше все по-сериозна, а придвижването на Димитров все по-тежко и трудно за гледане, до момента в който най-после не се отхвърли при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 и общо 2 часа и 35 минути игра.
В първите два сета българинът изрично надигра своя съперни, а в третия започнаха да се появяват проблемите в гърба. Въпреки това той съумя да запише два пробива и да поведе с 5:1, само че това бе и последният му извоюван гейм, като Гирон записа серия от 9 следващи гейма.
Във втория кръг Гирон ще се изправи против Гуидо Пея, който победи Даниел Елаи Галан Риверос с 3:0 сета (в обособените елементи 6:3, 7:6(4), 7:5). Пея е под номер 59 в международната класация на ATP. Двубоят сред него и Гирон по всяка възможност ще се състои в сряда (02.06).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР